Турция е информирала НАТО, че ратификацията на документа за приемане на Швеция в Алианса

...
Турция е информирала НАТО, че ратификацията на документа за приемане на Швеция в Алианса
Коментари Харесай

Турция предупреди НАТО, че ще забави още кандидатурата на Швеция

Турция е информирала НАТО, че ратификацията на документа за приемане на Швеция в Алианса няма да бъде призната от Народното събрание в Анкара в точния момент, тъй че да разреши на Стокхолм да организира гала за приемане в съюза на срещата на външните министри идната седмица. Новината заяви „ Ройтерс “, базирайки се на двама свои източници.

Миналата седмица външната комисия в турския парламент отсрочи вота за участие на Швеция в НАТО, с цел да организира спомагателни диалози по тематиката. Комисията евентуално ще възобнови дебатите другия вторник или в сряда.

Външните министри на НАТО ще се срещнат в Брюксел тъкмо в тези дни, 28-29 ноември. От Алианса се надяваха, че точно тази среща ще означи приемането на Швеция, написа „ Ройтерс “.

Турският президент Реджеп Ердоган дълго време блокираше влизането на Стокхолм в НАТО поради поддръжката за членове на Кюрдската работническа партия (ПКК), която Анкара счита за терористична организация. През април Турция позволи Финландия в Алианса, само че Швеция продължава да чака. Все отново шведското държавно управление получи заветното „ да “ от Ердоган поради избрани промени.

Унгария е другата страна, която още не е утвърдила участието на Швеция в НАТО, само че Турция се счита за главното затруднение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР